Campione

CAMPIONE – интернационалeн Lifestyle бренд

Компанијата е основана од Hans Davidts во 1989 година.

Работата на Компанијата започна со претставувањето на колекцијата на машка облека – Claudio CAMPIONE, која, во 1993 година, беше надополнета со лансирањето на женската колекција Lisa CAMPIONE. Во текот на годините што доаѓаа, растеа и опсегот и структурата на двете колекции, пред се, преку оптимизирање на квалитетот на понудата.

Claudio CAMPIONE и Lisa CAMPIONE се застапени во повеќе од 20 земји во Европа, Азија, Австралија , Кина и во Северна Америка.

КОЛЕКЦИЈА Claudio CAMPIONE®

Класичен спортски и иновативен – тоа е концептот на колекцијата Claudio CAMPIONE. Во класичниот спортски стил, имплементиран е супериорниот дизајн, користењето на квалитетни ткаенини, употребата на ексклузивни детали, првокласната завршна обработка, кои додаваат дополнителна вредност на облеката.

КОЛЕКЦИЈАТА Lisa CAMPIONE ®

Колекцијата Lisa Campione цели кон софистицираната модерна жена. Светот на Lisa Campione е шик, женски и спортски, со ракопис на совршено висок стандард на дизајн и на квалитет.

Categories

  • Мода и модни додатоци
  • Приземје