Capitol & СВР Скопје: превентивна кампања за одговорно учество во сообраќајот

Денес пред Capitol Mall & Residence се оддржа превентивна кампања со цел подигање на свеста за одговорно учество во сообраќајот. Благодарност до СВР Скопје за едукативната активност. Безбедноста во сообраќајот е подеднакво важна за сите! 🚨🚦⚠️
#capitolmall #безбедноствосообраќајот #мвр #аеродром

Министерство за внатрешни работи:
Со цел подигање на свеста за внимателно и одговорно учество во сообраќајот, СВР Скопје Одделението за превенција во соработка со Републичкиот совет за безбедност на патниот сообраќај на патиштата и РК Вардар денеска во населбата Аеродром реализираа сообраќајно едукативна кампања под мотото, „Шампионите возат одговорно“.
Како партнери во насока на унапредување на безбедноста на патниот сообраќај, што воедно претставува заедничка цел и одговорност, на овој сообраќајно едукативен настан, односно стандардна контрола на сообраќајната полиција учествува покрај членови на РСБСП и ракометарите од РК Вардар Stole Stoilov и Даинис Криштопанс кои на одговорните возачи како награда им поделија по две карти за натпреварот од ракометната лига на шампиони помеѓу RK Vardar – Рајн Некар Левен.