Hashtag.mk: Која е историјата и значењето на танцот?

„Преку танцот зборуваме универзален јазик. Со самите движења можеме да искажеме нешто што ниту еден збор не може да го пренесе.“ 🙂 Повеќе за значењето на танцот на Hashtag.mk#Хаштаг.мк!

#ВНИМАНИЕ: Мали слатки балерини, љубители на модерниот балет и кул хип-хоп дечки, #УТРЕ и #ЗАДУТРЕ од 12 – 16:00 ч. (06.-07.10. / сабота и недела) Ве очекуваме во Capitol Mall & Residence на 1 кат! 💃🕺🎵 👦👧➡️ https://goo.gl/VfB7Bn
Два дена на танцовиот подиум на првиот кат ќе уживаме заедно во танцови настапи, отворени часови по танцување, работилници и супер забава, заедно со Studio BREAK A LEGBaletsko studio DiademaAQUA DANCE CLUBСонце Едукативен Центар!

А инспирирани од класичниот и модерниот балет, како и од магијата на хип-хоп-от, во недела (07.10.) ќе пишуваме проза и поезија заедно со Ksenija NikolovaVera KalinnЈован Илиески и Naim Iljazi Pari. Забавата започнува во најубавиот мол во градот!
#CAPITOLMALL – Твој мол,…твое место!
*
#кажимисотанц #dance #kids #fun #weekend #твојмолтвоеместо#brakealeg #diadema #aquadancestudio #sonceedukativencentar

Повеќе на https://hashtag.mk/koja-e-istorijata-i-znachenjeto-na-tancot