Ликовен натпревар меѓу децата од Аеродром

Драги родители и дечиња!

Бидете дел од ликовниот конкурс што традиционално го организираме секоја година по повод 9 Мај, Денот на Европа!

Сакаме да ги промовираме европските вредности и да ја поттикнеме детската креативност.

Затоа, децата од основните училишта и детските градинки во Општина Аеродром ќе се натпреваруваат на ликовниот конкурс „Моите соседи како мои пријатели“.

За тројца победници во категориите предучилишна возраст, одделенска и предметна настава се обезбедени парични награди.

На крајот следува скромен коктел.

Ве очекуваме!

Благодарност до Капитол мол, Општина Аеродром и
European Movement EMMK