Новите хероини во градот: LEGO DC Super Hero Girls во продавницата на Крш

Годинава светски хит е новата серија од Lego наменета за девојчиња – DC Super Hero Girls, а хероините и сетовите од серијата кои ќе го воодушеват секое девојче се веќе во продажба во најснабдените продавници за играчки кај нас „Крш“.

Станува збор за шест супер девојки, меѓу кои Wonder Woman, Batgirl и Supergirl, кои се ставени во различни предизвици. Wonder Woman е лидер на кои се угледуваат другите девојки, додека Batgirl е компјутерски гениј со фотографска меморија и иако нема супер моќ, таа неверојатно го решава секој проблем. Така, секоја од нашите суперхероини си има специфични карактеристики кои ја прават единствена.
Погледнете некои од Lego сетовите и почнете ја играта!

Сетовите се достапни во продавницата на Крш во нашиот трговски центар..