Смени COV3R и #КАЖNDИСЛЕХИЈА!

Како што завршува #октомври, ајде да станеме уште погласни и побројни – да кажеме дека знаеме што е дислексија!
1. Пронајди си го името во албумот
2. Смени COV3R на својот профил (save photo –> upload new cover photo)
3. Напиши во опис #КАЖNDИСЛЕХИЈА

1, 2, 3! Лесно како буква!
Да внесеме #БОЈА во своите профили и да помогнеме да се зголеми знаењето и свеста за дислексијата. Зошто? Бидејќи секое лице со дислексија е лице со можност за успешен и нормален живот, лице кое треба да биде прифатено од средината и општеството во кое живее. Лица кои ги знаеме, со кои се дружиме, се смееме, работиме, студираме, живееме!
Кажи и ти, #ништострашно – потребно е само многу разбирање, прифаќање и поддршка!
Capitol Mall и Здружение за дислексија Ајнштајн се во октомвриска мисија за зголемување на свеста за дислексијата.#КажиДислексија #ЈасЗнамШтоеДислексија #ајнштајн #capitolmall #dyslexia #дислексија #dyslexiaawareness

ПОВЕЌЕ НА https://www.facebook.com/pg/capitolmall/photos/?tab=album&album_id=2022069564516149