CAPITOL PLAY

CAPITOL PLAY

Мултифункционален простор со детска игротека и професионална BOWLING арена

CAPITOL PLAY!

Капитол плеј – најголемиот семеен забавен центар е дизајниран да го претставува најдоброто од забава за големи и мали.

На третиот кат во Капитол Мол се наоѓа една од најкомплетните игротеки, игротеката Кидс Парк, кафе бар со беспрекорна услуга, како и кугланата и билјард 4Bowling, екипирана од врвниот производител, американскиот Brunswick.
Единствен од овој вид, овој забавен центар нуди широка понуда за организација на најразлични забави, тимбилдинг сесии, роденденски забави за различна возраст и вкусови како и пријатен и уникатен амбиент за секојдневно дружење и рекреација со најмилите.
Убаво уредениот ентериер е и одлична локација за деловни состаноци и добра работна атмосфера.

 

KIDS PARK

ЗА НАС

Игротеката Kids park претставува уникатно креиран простор со високи стандарди за безбедност и хигиена и исклучително иновативни и необични елементи за игра.Место на кое дечињата ќе имаат прилика да ја поттикнат креацијата, да ја поткренат едукацијата и да уживаат во забавата.
На близу 400м2 дечињата ќе ја добијат својата вистинска “џунгла” од играчки: куќа со балони, вртливо тркало, моливи лулашки, ротирачка палма, мини фудбалско игралиште, трамболини, тобогани и многу други содржини за нивна проактивна анимација. Особено атрактивни и интересни се ѕидовите во игротеката на кои што се насликани најразлични животни, дел од нив и во нивната природна големина, кои го создаваат амбиентот на вистинска џунгла.

 

Едукативен центар во Кидс Парк

ЕДУКАТИВЕН ЦЕНТАР ВО КИДС ПАРК

Работно време: секој работен ден од 10-16 часот

Едукативниот центар вo претпладневниот период е наменет првенствено за деца на предучилишна и рана училишна возраст и претставува концепт на креативна едукација во која пристапот во учењето и прифаќањето на нови знаења е иновативен, креативен и секогаш различен.

Просторот и активностите се организирани според развојното ниво на секое дете со тоа што самата програма излегува во пресрет на природната потреба на децата постојано да бидат активни, да создаваат, да истражуваат, да учат на начин кој тие самите ќе го одберат.

Стекнување на богато и разновидно сетилно искуство, оплеменување на емоции, создавање на трајни мотивации за креативно делување, откривање и истражување се само дел од придобивките од квалитетно поминатото време на децата во нашиот центар.

Едукативниот центар во склоп на игротеката Кидс Парк постојано организира различни креативно-едукативни работилници наменети за групни посети за градинки и училишта. Програматаза групните посети вклучува тематско планирање на активностите кои во голема мера се определувани од детските можности и интереси, од детското специфично доживување на реалноста која се обидуваме да ја опфатиме на најширок можен начин. Водени од мотото Секогаш СО и ЗА децата, во сите убави мигови заедно со децата: првиот училишен ден, детска недела, есенски работилници, бонтон работилници, работилници за здрава храна, безбедност во сообраќајот, новогодишни работилници – буквално сите мигови значајни за децата.

ЗА УБАВ ДЕН, ЗА СЕКОЈ ДЕН, ЗА РОДЕНДЕН! СЕКОГАШ СО И ЗА ДЕЦАТА!

KIDS PARK – шарено, весело и посебно доживување!

Игротеката нуди уникатен и специфичен амбиент за прославување на најважниот ден за секое дете, денот кој со нетрпение се очекува цела година.

Уникатно креиран простор со високи стандарди за хигиена и безбедност за прослава на роденден со капацитет од 80 деца.
Пријатна атмосфера, климатизиран простор во делот за возрасни со капацитет од 60 луѓе.
Високо професионален тим на вработени, посебно за децата – исклучиво со педагошка позадина, и посебен угостителски персонал за возрасните.
Како резултат на смислена организација, планирање и системска работа на тимот на искусни педагози и други стручни соработници понудата за овие убави и значајни моменти за секое дете се состои од богата програма која во фокусот на своето внимание го има славеникот, неговите желби и интереси.

Мини диско, караоке, игри без граници и многу интерактивни игри се само дел од роденденската програма на Кидс Парк кој со многу љубов и внимание се подготвува и реализира од тимот на игротеката.

Побрзајте, резервирате го својот термин на

071 305 976

Роденденски забави

КИДС ПАРК – ШАРЕНО, ВЕСЕЛО И ПОСЕБНО ДОЖИВУВАЊЕ!

Игротеката нуди уникатен и специфичен амбиент за прославување на најважниот ден за секое дете, денот кој со нетрпение се очекува цела година.
Уникатно креиран простор со високи стандарди за хигиена и безбедност за прослава на роденден со капацитет од 80 деца.
Пријатна атмосфера, климатизиран простор во делот за возрасни со капацитет од 60 луѓе.
Високо професионален тим на вработени, посебно за децата – исклучиво со педагошка позадина, и посебен угостителски персонал за возрасните.
Како резултат на смислена организација, планирање и системска работа на тимот на искусни педагози и други стручни соработници понудата за овие убави и значајни моменти за секое дете се состои од богата програма која во фокусот на своето внимание го има славеникот, неговите желби и интереси.
Мини диско, караоке, игри без граници и многу интерактивни игри се само дел од роденденската програма на Кидс Парк кој со многу љубов и внимание се подготвува и реализира од тимот на игротеката.

РОДЕНДЕНСКИ ПАКЕТИ

JUNGLE FUN без детско мени

JUNGLE FUN без детско мени е отворен тип на роденден. Игротеката останува отворена и за други посетители (до ограничувањето на капацитетот на игротеката до најмногу 80 деца).
Сите поканети деца добиваат право неограничено да си играат во сите делови на игротеката, а возрасните се сместени во кафе делот. Kids Park ги обезбедува сите услови за забава и анимирање на деца до 9 годишна возраст предвидени со програмата за роденденски забави и по избор на славеникот:
➡️ Простор за 2 часа
➡️ Прибор за храна и прибор за торта (следува доколку кетерингот е од игротеката)
➡️ Грицки
➡️ CD со фотографии
➡️ Покани
➡️ Анимација (мини диско, караоке, креативна игра и анимација)

JUNGLE FUN со детско мени

JUNGLE FUN со детско мени е отворен тип на роденден. Игротеката останува отворена и за други посетители (до ограничувањето на капацитетот на игротеката до најмногу 80 деца).
Сите поканети деца добиваат право неограничено да си играат во сите делови на игротеката, а возрасните се сместени во кафе делот. Kids Park ги обезбедува сите услови за забава и анимирање на деца до 9годишна возраст предвидени со програмата за роденденски забави и по избор на славеникот:
➡️ Простор за 2 часа
➡️ Прибор за храна и прибор за торта (следува доколку кетерингот е од игротеката)
➡️ Грицки
➡️ CD со фотографии
➡️ Покани
➡️ Анимација (мини диско, караоке, креативна игра и анимација)
➡️ За секое дете специјално детско мени и детски сок

JUNGLE SPECIAL

Овој пакет на роденден – предвидува целосен закуп на Kids Park (општото ограничување за безбедност се почитува максимум 80 деца).
Kids Park обезбедува:
➡️ Сите услови за забава и анимирање на деца до 9 годишна возраст предвидени со програмата за роденденски забави и по избор на славеникот
➡️ За секое дете специјално детско мени и детски сок

Дополнителни услуги

Kids Park нуди соодветно мени за храна (кетеринг) и мени за пијалак (според цените утврдени во менито). Повеќе за тоа во делот означен за ценовник .
Kids Park по барање на славеникот може да обезбеди надворешни забавувачи најразлични маскоти, магионичар и сл. Повеќе за тоа види тука .
По барање на славеникот Kids Park нуди face painting, како и организација на креативен роденден (во текот на роденденската забава децата да поминат краткотрајна изведба на една креативна активност која ќе биде по избор на славеникот. Лепење, боење, сечење и рециклирање се само дел од активностите кои на крај ќе резултираат со креативна изработка која секое дете ќе си ја задржи за себе).

Забелешки:

Термините за роденден/ прослава се закажуваат однапред, телефонски или лично. За гаранција на терминот се уплатува капар од 1000,00 денари, кој подоцна се одбива од финалната сметка.
Сите правила од куќниот ред на Kids Park важат и за време на роденденски и др. видови прослави.
Организаторот на роденденот треба да биде во игротеката 15 минути пред почетокот на терминот и да биде присутен додека и последниот гостин не го напушти Kids Park, се разбира во рамки на резервираниот термин.

Ценовник

УСЛУГИ KIDS PARK

ДНЕВНИ КАРТИ (СО ЗАДОЛЖИТЕЛНО ПРИСУСТВО НА РОДИТЕЛ ВО ИГРОТЕКАТА)

Половина час

60,00 денари

Еден час

120,00 денари

Два часа

180,00 денари

Целодневна карта

220,00 денари

Среќен час (пон – пет 10:00 – 16:00)

100,00 денари со детско сокче/ 140 ден. со кафе еспресо/макијато

Згрижување на  деца  (без присуство на родител)

Исклучиво во периодот кога нема родендени

250,00 денари/час

Едукативен центар

Едукативен час

секој работен ден од 10 – 16 часот

150,00  ден /час

 

РОДЕНДЕНСКИ ЗАБАВИ

JUNGLE FUN без детско мени (од отворен тип)

Ø  Простор за 2 часа

Ø  Грицки

Ø  CD со фотографии

Ø  Покани

Ø  Анимација (мини диско, караоке, креативна игра и анимација)

Цена: 3.000 денари

JUNGLE FUN со детско мени (од отворен тип, минимален број 10 деца)

До 15 деца

380 денари од дете

Над 15 деца

280 денари од дете

JUNGLE SPECIAL – Целосен закуп без ограничување на бр. на деца (од безбедносни причини се почитува максималниот број на деца да не надмине 80)

 

15.000 денари (со вклучено детско мени за секое дете)

Храна за возрасни

Kетеринг од Kids Park, со обезбеден прибор за храна и прибор за торта или самостојно организирање на кетеринг со приложување на фискални сметки за потврда на потеклото на храната и потпишување на изјава за превземањена одговорност за истата, како и самостојно обезбедување на прибор за храна и торта. Забранет е внес на пица однадвор.

Дополнителни услуги

Креативен роденден 1000 денари

Facepainting 700 денари

 

МЕНИ KIDS PARK

MENI NOVO.pdf

 

МЕНИ ЗА КЕТЕРИНГ

 

Понуда менија за родендени  – KIDS PARK & 4Bowling

 

  1. Пакети за деца (вклучени во цената за роденденски пакети кои предвидуваат детско мени)

Пакет за деца – пица и сокче

Пица

  • Капричиоза (томатело, кашкавал, пилешка шунка , шампињони)
  • Везувио (томатело, кашкавал, пилешка шунка)
  • Маргарита (томатело, кашкавал)

Детски тетра сокчиња

  • Фруктал портокал, јаболко, мултивитамин, праска и пинго

 

  1. За возрасни

пици

 

гол./фам.

Капричиоза

240/400

Везувио

210/380

Фунги

230/380

Маргарита

200/380

Вегетериана

240/380

Диаволо

250/400

Туна

260/420

Кватро формаџо

280/480

Парма

320/480

Македонска

250/450

Понуда менија за родендени – Pizza Hot (3ти кат Капитол Мол)

 

ДАСКА 1

Пил.шунка

110гр.                                                              

Чад.говед.

100гр.

Кулен говед.  

80гр.

Сирење мешано

100гр.

Кашкавал крав.

100гр.

Шери  

30гр.

Фурнаринки 

300гр.

480 ден.

 

 

ДАСКА 2

Пил.прсти

300гр.                                                              

Онион рингс

200гр.

Пох. зденка  

150гр.

Пох. шамппињони  

150гр

Пох. маслинки

150гр

Ханимастер сос  

50гр.

Тартар сос

50гр.

Шери

30гр.

600 ден.

 

 

 

ДАСКА 3

Пох. кашкавал  

160гр.

Пох. зденка  

140гр.

Пох. маслинки

140гр.

Пох. моцарела

140гр.

Сирење мешано

120гр.

2 Пирошки  

260гр.

Тартар сос

100гр.

Шери

30гр.

720 ден.

 

 

ДАСКА 4

Гов. Пршута

50гр.                                                              

Чад. пилешко

100гр.

Мисиркина мартад.

80гр.

Кулен говед.

50гр

Пил. прсти

300гр

Кашкавал мешан  

100гр.

Сирење мешано

200гр.

Пох. зденка

150гр.

Пох. тиквици

120гр.

Пох. шампињони

100гр.

Крокети

100гр.

Фурнаринки

200гр.

Шери

30гр.

1080 ден.

 

 

ДАСКА 5

25 Канапеи

Говедско фрикандо

Кулен

Пилешки гради

Ајдамер

Намаз

Шери

Краставица

Маслинки

Тост лепче

 

650 ден.

 

ЗАЕДНИЧКИ ПРАВИЛА

Правилата постојат заради сигурноста на сите деца и пријатен престој на сите родители. Однапред сме Ви благодарни што ќе се придржувате кон сите правила.

Додека детето е во Kids Park, присуство на родител или старател е задолжителен.

Ислучок е дневната карта чување на дете, каде една вработена се грижи исклучиво за Вашето дете.

За деца под пет години исклучиво е важно да бидат под постојан надзор од родител/старател.

Особено Ве молиме при употреба на забавните содржини и останатите услуги во игротеката Кидс Парк, да бидете внимателни Вашите деца да не го напуштаат безбедно оградениот простор , како и да ги користат забавните содржини и опрема која е адекватна на возраста.

Влезницата (  со задолжително прикажување на фискална сметка и податоци за детето) овозможува престој во игротеката кој временски може да е различен. При напуштање на игротеката се регистрира точно поминатото време и доколку се надмине предвидениот термин за напуштање на игротеката се доплаќа следниот половина час (се толерира 5-10 мин од претходно уплатениот термин за престој).

Kids Park е наменет за деца до 9 години. Со цел да се обезбедат високи критериуми за безбедност, сигурна игра, хигиена и пријатен престој, максималниот број на деца во игротеката е ограничен до 80 деца во секој момент во текот на работниот ден.

Играта на децата е посигурна ако не се внесуваат никакви играчки во делот за игра. Ве молиме од Вашето дете да ги остраните сите потенцијално опасни предмети (пр. шал, беџ, накит, мастики, бонбони и сл.).

Во Кидс Парк не е дозволен внес на храна и пијалак однадвор.

Во Kids Park не е дозволена груба игра. Kids Park не сноси никаква одговорност за евентуални повреди заради невнимание на детето или невнимание на родителот.

Ве молиме внимавајте на Вашите лични работи (јакни, обувки и сл.). Кидс Парк не сноси никаква одговорност за евентуална замена или кражба.

Со користење на услугите на игротека Кидс Парк се согласувате на сите правила и упатства наведени во куќниот ред на игротеката.

Leave a Reply