B-Watch

Часовници за секоја прилика

– 1920 год. Стефан Салџиев започнува со изучување на часовничарскиот занает.
– 1928 год. Стефан отвара дуќан во Струмица.
– 1960 год. Миодраг – Драган Салџиев отвара дуќан во Стара Чаршија кој е најстариот фамилијарен дуќан Zenit
(B – Watch) којшто сеуште функционира и во кој и ден денес се извршуваат сервисните услуги како и продажба на часовници.
– 1991 год. Емилија Богоевска (Салџиева) со сопругот Владимир Богоевски ја продолжуваат семејната традиција.
– 2010 год. во Трговскиот Центар Веро се отвара нов дуќан B – Watch.
– 2010 год. во месец ноември во Градскиот Трговски Центар – Приземје се отвара нов дуќан на B – Watch.
– 2013 год. во месец мај се отвора прв продажен салон во Штип

Како компанија стануваме дистрибутери на брендовите :
CASIO, ESPRIT, ESPRIT накит, FESTINA, LOTUS накит, CERRUTI 1881, PIERRE CARDIN.
Исто така на големо задоволство на купувачите (странките) имаме и сопствен сервис кој се наоѓа во Старата Скопска Чаршија.

Categories

  • Мода и модни додатоци
  • Приземје